Uitstapjes en activiteiten in de buurt van Kötschach-Mauthen

Zwemmen
Het zwembad/wellnesscentrum 'Aquarena' ligt op 200 meter van ons huis. Het heeft een heerlijk zwembad met binnen- en buitenbaden, sauna, bubbelbaden, glijbaan, een royale zonneweide. Natuurzwembad ‘Waldbad‘ in Mauthen gelegen is ook een heerlijke zwemgelegenheid dicht bij Chalet am Sonnenpiste (2 km). De ligweide biedt genoeg ruimte om te zonnen en te genieten van het natuurlijke zwemwater.

Wandelen
Vanuit het chalet kunt u met diverse wandelroutes beginnen. Een aantal van deze routes vindt u in de informatiemap in het chalet. Ook kunt u de uitdagende tocht wandelen in de 'Mauthner Klamm', deze start vanaf het 'Waldbad'. Hoe verder u de 'Klamm' inloopt hoe uitdagender de wandeling. Bent u slecht ter been of geen ervaren wandelaar? Dan raden wij deze tocht wel af.

Fietsen
Bent u meer een fietser dan een wandelaar? Dan kunt u uitdagende mountainbike bergroutes uitkiezen, maar ook de mooie, vlakke route richting Villach. Deze fietsroute is voor een ieder goed te doen en loopt langs de rivier 'de Gail' , dit wordt duidelijk aangegeven en heeft diverse picknickplaatsen langs de route. Uiteindelijk kunt u ook teruggaan met het treintje welke tussen Villach en Kötschach heen-en-weer rijdt. Fietsen zijn in het dorp te huur bij de plaatselijke ‘Opel’ garage.

     

Golfen
Bent u een fervent golfer? Op 15 autominuten rijden vindt u de ’Golfanlage Gailtalgolf‘. Een prachtig -tussen de bergen gelegen- 18-holes golfbaan met een gezellige golfrestaurant. Iets verder rijden ligt ‘Golf Club Dolomiten’, ook een prachtige 27-holes golfbaan. Een overzicht van de Karinthische golfbanen vindt u op hier

Stedentrips
Naast veel mooi natuurschoon heeft Karinthië ook leuke steden om te bezoeken, zoals Lienz, Villach en Klagenfurt. Maar vergeet ook niet de bijzondere steden in Italië, zoals Udine, Triëste, Grado en natuurlijk het prachtige Venetië. Voor ieder wat wils! 

Actieve uitstapjes
Trekking, canyoning, klimmen, mountainbiken, paardrijden, raften, kajakken, parapente, bungeejumpen, deltavliegen, river tubing, hydrospeed, duiken… in Karinthië is het allemaal mogelijk. Midden in de natuur, valt er in het zuiden van Oostenrijk voor jong en oud voldoende te beleven!

TIP! Schaf bij het VVV kantoor van Kötschach-Mauthen (of klik hier) een Kärnten Card aan. Met de Kärnten Card worden veel gezinsaanbiedingen nog voordeliger! U krijgt bijvoorbeeld vrij entree of gratis vervoer bij meer dan 100 attracties, bootondernemingen, kabelbanen en panoramaroutes.