De zomer vier je in Kötschach-Mauthen!

Karinthië ligt aan de zuidkant van de Alpen waardoor het een stuk warmer en zonniger is dan in de andere delen van Oostenrijk. Ook in de zomer zijn er vele activiteiten die u kunt ondernemen of gewoon genieten van uw welverdiende rust. Op loopafstand ligt het zwemparadijs 'Aquarena' met een binnenbad en twee buitenbaden. Dankzij de glijbanen, duikplanken, draaikolk, bubbelbaden en de grote ligweide is het een uitje voor jong en oud! 

Verder kunt u in de regio genieten van de vele meren en plassen waaronder ook de drinkwater zuivere zwem meren als de Presseger See, Weissensee, Milstättersee en de Wörthersee. Gaat u liever de bergen in? Dat kan ook! Kötschach-Mauthen ligt in het dal met op korte afstand de Großglockner, het Reisseck gebergte, het Möltaller gebergte en het Nationale park Hohe Tauern. Echte motorrijders kunnen hier ook hun hart ophalen met prachtige routes. Andere activiteiten die u in de zomer kunt ondernemen zijn: raften, wandelen, bergbeklimmen, mountainbiken, fietsen, nordic walking, paardrijden en vissen. 

Golfen kunt u bij de 18 holes ‘Gailtal Golf Kärnten’. Deze golfbaan ligt op 15 autominuten van Kötschach-Mauthen. Andere omringende golfbanen zijn: Golfclub Dolomiten, Golf in Lienz, Golfclub Drautal Berg en Golfanlage Milstättersee. Klik op deze link voor een overzicht van alle golfbanen in de buurt of voor het afsluiten van Karnten Golf Karte. Via de prachtige Plöckenpass bent u in 10 minuten in Italië. Vooral een dagtrip naar St. Daniel (bekend om zijn heerlijke ham), Udine, Venetië, Grado en Slovenië zijn aanraders.